Kőbányán is egymásnak feszülhet a DK és a Momentum

2024. január 12. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fideszes vezetésű kerületben jelentett be polgármesterjelöltet a Momentum pénteken. Budapest X. kerületében Stemler Diána helyi önkormányzati képviselőt indítanák a júniusi önkormányzati választáson – jelentette be Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője Facebookon.

Kőbányán 2019-ben fideszes polgármestert, D. Kovács Róbertet választottak, de a képviselő-testületben nem lett meg a többsége a Fidesznek. A kormánypárti kerületvezető több mint 1600 szavazatot vert az ellenzéki kihívójára, az egyéni körzetekben azonban jóval szorosabb volt a verseny: a tizenkettőből hat egyéni választókerületben nyert fideszes képviselő, hat helyen pedig ellenzéki.

Az ellenzéki pártok most szeretnék megszerezni a polgármesteri széket is. Korábban már a DK jelezte, hogy ők Mustó Géza alpolgármestert jelölnék a posztra, így Kőbánya egy újabb hely, ahol a DK és a Momentum egymásnak feszül.

Mindkét pártnak van már polgármesterjelöltje Budafok-Budatétényben (XXII.), Csepelen (XXI.) és Pesterzsébeten (XX.). Már csak az a kérdés, hogy meg tudnak-e egyezni egymással, hol ki adja a közös jelöltet.

Stemler Diána a Momentum videójában arról beszélt, tizenhárom évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és Kőbányának is változásra, egy jobb vezetésre van szüksége. A jelenlegi kerületi vezetésben a momentumos jelölt szerint nincs meg a kellő alázat ahhoz, hogy valóban képviseljék azokat, akik megválasztották őket. Problémának tartja, hogy Kőbányán nincs igazi városközpont, a zöld- és barnamezős terek kihasználatlanok, a vállalkozások és családok pedig nem kapnak megfelelő támogatást a kerület vezetésétől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!