A Fidesz-iroda lépcsőjét összefestékező politikusát indítja polgármester-jelöltként a Momentum a XVII. kerületben

2024. január 8. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

A kerületi vagyongazdálkodási bizottság tagját, Gergely Bálintot indítja polgármester-jelöltként a Momentum a XVII. kerületben – jelentette be Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon.

„Magyarország és Rákosmente is rossz kezekben van. A rossz kormányzással a magyar gazdaságot a kormány meggyengítette és kiszolgáltatottá tette. A hatalom maga és az emberek közé kordont vont és a magyar és magyar közé is mély árkokat ásott. 13 évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és a XVII. kerületnek is változásra van szüksége” – indokolta a témában küldött közleményben polgármesteri ambícióit Gergely Bálint.

Fotó: David MalatinszkyMalaphoto.hu
Fotó: David MalatinszkyMalaphoto.hu


A Momentum jelöltje szerint a jelenlegi polgármester és alpolgármestere nem képesek érvényesíteni a kerület érdekeit, mindenkivel szemben csak vagdalkoznak és ellenségeket gyűjtenek.

Gergely Bálint aktív ellenzéki politikus a kerületben. Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy vörös festékkel öntötte le a helyi Fidesz-irodát. A Magyar Nemzet szerint Gergely Bálint az ellen tiltakozott, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv ellen. Az ügy miatt a kerület polgármestere feljelentést tett Gergely Bálinttal szemben.

Az MSZP már hónapokkal korábban jelezte, hogy a veterán helyi politikusukat, Lukoczki Károlyt szeretnék az ellenzék polgármesterjelöltjének, így könnyen lehet, hogy itt előválasztáson dőlhet el, hogy az MSZP vagy a Momentum adja az ellenzék közös jelöltjét. Ebben a cikkünkben végigvettük korábban, hogy mit lehet tudni a polgármesterjelöltekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!