Húsevő baktérium támadta meg a 33 éves ózdi férfit, későn vették észre, hogy miért beteg

2024. január 7. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

A városból származó, 33 éves Roland szervezetét húsevő baktérium támadta meg, az életéért küzdenek, jelenleg vérre van szüksége – közölték Ózd hivatalos honlapján, amit a Blikk vett észre.

A férfi a Rendőrtiszti Főiskolára járt korábban, betegségéig a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozott. Feleségével él, van egy kétéves kisgyerekük.

Decemberben teljesen megváltozott az élete: „29-én egy húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én újra a műtőbe tolták. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani.”

Nagyon kevés izma maradt, jelenleg az a cél, hogy a keze megmaradjon. Lélegeztetőgépen van, a veséje leállt, a keringése nem működik, és gépek tartják életben.

A bejegyzésben azt is írják, hogy abban a kórházban, ahová először ment be, nem vették komolyan és elküldték. Jelenleg Vácon ápolják, sok vérre van szüksége, hogy ki tudják üríteni a testéből a kórokozót.

A húsevő baktérium először a sejteket és a szöveteket kezdi el megenni, majd bekerül a véráramba és a szerveket támadja. A kezdeti fázisban elég lehet az antibiotikum is, de a fiatal férfi esetében későn vették észre, hogy miért beteg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!