A Bogányi-féle luxuszongora névadójának születésnapján járt Orbán Viktor

2024. január 6. – 19:48

Másolás

Vágólapra másolva

Január 4-én, csütörtökön este Orbán Viktor Orbán Ráhel társaságában a Zeneakadémián részt vett Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ötvenedik születésnapjára szervezett gálakoncerten, írja a Gulyáságyú Média.

De az eseményre ellátogatott a Fidesz különítménye is:

  • Rétvári Bence miniszterhelyettes,
  • Dömötör Csaba miniszterhelyettes,
  • Varga Judit, a Fidesz 2024-es listavezetője,
  • Gyürk András fideszes EP-képviselő,
  • illetve a fideszeseken kívül jelen volt még Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, az Állami Számvevőszék elnöke is.

A Bogányi által kifejlesztett, a nevét viselő Bogányi-zongorákból eddig 22-t gyártottak, ebből 11-et a magyar állam vásárolt meg. Maga a zongora prototípusának megalkotását is az adófizetők segítették: az Új Széchenyi Tervből 127 millió forint, és a Magyar Nemzeti Bank 60 milliós, valamint a Szerencsejáték Zrt. és az Emmi 100 millió forintos támogatást kapott Bogányi Gergely és társainak vállalkozása, a zongorát gyártó Zengafons Kft.

Ilyen zongorára írtak ki közbeszerzést a nyáron kezdődő magyar soros uniós elnökség miatt vásárolt egyik ingatlanba is, nettó 64 millió forintért:

1000 Brüsszel, Rue de la Loi 9. cím alatti ingatlan teljes körű felújítása és átalakítása kapcsán Bogányi-zongora beszerzése

Közbeszerzés mennyisége:

Zongora típusa: B-262 Prestige modell

Méretek:

szélesség: 1830 mm,

hossz: 2620 mm,

magasság: 1000 mm,

Súlya: 400 kg

Ajánlattevő beszerzéshez kapcsolódó feladatai (a hangszer leszállítása, helyszíni beállítása, hangolása, intonálása) max. 3 fő kiutazása, 1 nap utazással és max. 2 nap (1 éjszaka) kint-tartózkodással számolva.

A teljesítés határideje: 2024.06.15

A beszerzés végleges összértéke (áfa nélkül): 64 000 000 HUF

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!