Pesty László: Egyedül tisztítsam meg a magyar konzervativizmust?

2024. január 5. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról kérdezték Pesty Lászlót, hol maradnak azok a „nagy leleplezések”, amiket még nyáron ígért meg. Pesty ugyanis augusztus végén négy hónapot adott mindenféle kellemetlen bizonyítékok előkerülésére, a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a folyamat a Fidesz megtisztulásához vezet majd, Orbán Viktor pedig örülni fog neki.

Pesty a műsorban arról beszélt, hogy épp szilveszterkor hozta nyilvánosságra a pillanatnyilag utolsó, „a Fidesz tisztességes konzervatív párt testén élősködő orkoknak kellemetlen” sztoriját, ami a negyedik, „NÉGY PONT NULLA”.

„Te belső információk alapján hatalmas leleplezéseket ígértél” – vetette fel Bolgár György műsorvezető, míg a negyedik sztori egy magát mérnöknek kiadó ismeretlen személy levele volt, amelyben a Füzesabony környéki informatikai beruházás gyanús körülményeire hívja fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban Pesty szerint azt kell megnézni, hogy

„kilopták, kispórolták belőle a betonvasat, vagy nem? Én nem vagyok mérnök, a mérnöktársadalmat szólítom fel, tessenek szíves vallomást tenni, és vallják be, ha ezt valaki kispórolta.”

Amennyiben a mérnökök arra jutnának, hogy

„itt valaki óriásit lopott a Fidesz nevében – és én nem mondom, hogy ez a Mészáros Lőrinc, hát ki tudja?” –,

akkor a közgazdásztársadalom vizsgálja meg ennek pénzügyi vonzatait, hogy „mennyit tett zsebre, ha kispórolta a vasbetonból a vasat”. Pesty ezek után még további felszólításokat is tett. Felszólította a magyar jogásztársadalmat, hogy vizsgálják meg, polgári vagy büntetőügyről van szó, illetve az újságírókat, hogy „publikálják az adataikat”.

A teljesség igénye nélkül néhány idézet Pestytől a műsorból:

  • Ha nem mozdul meg senki, akkor itt nem fog történni semmi.
  • Olyan kussolás van, hogy az nem igaz.
  • Hát ugye nem várjátok tőlem, hogy egyedül tisztítsam meg a magyar konzervativizmust?
  • Ez a négy sztori mind pusztító erejű lehetne.
  • Ha mindenki lusta, és tőlem várja a megoldást, akkor lassan abba fogom hagyni. Ezt a balosoknak üzenem elsősorban!
  • Miért ilyen végtelen lusta ez az ország?
  • Hát nem gondolja senki, hogy én 0-24-ben ilyen betonröntgenekkel majd vizsgálgatom, hogy ki tetszettek-e lopni a vasat a vasbetonból, vagy nem.
  • Én próbáltam felgyújtani az avart! De ez az ország, úgy tűnik, jobbról és balról erre nem fogékony.
  • Javaslom a K-Monitort! A 24.hu-t! Soroljam? A Telexet! Ja az Origót is, a Pesti Srácokat is!
  • Olyan dolgokat közöltem, amik megalapozzák az alapos gyanút.
  • Az életünket kockáztatjuk, hogy belenyúltunk ebbe a dologba. Mi lenne, ha más is megfogná a lapát nyelét?

Illetve +1:

„Orbán Viktor legitim miniszterelnök erről nem tehet. Piócák tapadtak rá. Orbán Viktor egy korszakos zseni, le kéne vagdosni róla ezeket a rákos daganatokat.”

Az egykori tévés, a Pesty Fekete Doboz alapítója, a Fideszt magához közelinek érző dokumentumfilmes elvitte a show-t Tusványoson, amikor a Lölő-jelenségről beszélt, a NER-t ostorozva. „A kirakatban lopunk, csalunk hazudunk” – mondta a pódiumon Bayer Zsolt mellett ülve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!