Zsarolás miatt nyomoz a rendőrség a Budapesten eltűnt iraki–svéd focista ügyében

2024. január 5. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőrfőkapitányság annak az iraki–svéd focistának az ügyében, aki tavaly augusztusban tűnt el Budapesten – írja a 24.hu.

A svéd és iraki útlevéllel is rendelkező Abdullah Hameed Talal tavaly augusztus 10-én, szabadon igazolható játékosként írt alá az egyik első osztályú horvát klubhoz, a HNK Goricához, tíz nappal később a XIII. kerületi otthonából távozott ismeretlen helyre. Az MLSZ adatbázisa szerint Abdullah Hameed Talal korábban több magyar klubnál is megfordult, játszott az alsóbb osztályú Inter CDF-ben, az Unionéban, a TFSE-ben, valamint a Honvéd és a Zalaegerszeg tartalékcsapataiban is. A futballistáról és az eltűnése körülményeiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A rendőrség végül pár nappal az eltűnése után meg is találta a férfit. Az eltűnése körülményeiről továbbra sem lehet tudni semmit, de az apja egy svéd lapnak arról beszélt, a fiát megfenyegették. Szerinte a fia egy másik klubtól is kapott ajánlatot ezen a nyáron, az oda való igazolása a küszöbön állt, de végül visszalépett, mert az a csapat nem tűnt elég komolynak. Ezután elmondása szerint ketten megfenyegették a szállodában, ahol lakott, majd egy ismeretlen telefonon 50 ezer eurót követelt tőle, amit a focista nem akart kifizetni.

A 24.hu kérdésére a rendőrség azt válaszolta, nem merült fel emberrablásra utaló adat az ügyben.

„A körözési eljárás során beszerzett adatok alapján a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásunkig nem történt”.

Mivel az eljárás folyamatban van, ennél bővebb tájékoztatást nem ad az ügyről a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!