Nyomoz a rendőrség, hogy ki törte fel, és árasztotta el pornóval a gödöllői Fidesz Facebook-oldalát

2024. január 3. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is félmeztelen nőkről készült videókat talál az, aki rákeres a gödöllői Fidesz Facebook-oldalára, amit karácsony előtt ismeretlenek törhettek fel.

Vécsey László helyi fideszes képviselő a saját Facebook-oldalán szerdán azt írta, hogy december 23-án feljelentést tettek, és az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik.

Vécsey szerint a gödöllői Fidesz esetében nem szokványos Facebook-oldal-feltörés történt, ő politikai motivációt sejt a háttérben. „Bár 2024 választási év lesz, de a politikai küzdelemnek is vannak írott és íratlan szabályai, amelyen a bűnelkövetők és a bűncselekmény kitervelői átléptek” – véli.

A gödöllői Fidesz-profil átláthatósági adatlapja szerint az oldalt most Indonéziából és Vietnámból menedzselik. Ezzel együtt nem teljesen világos, hogy kit sejt a hackertámadás mögött Vécsey.

Az ilyen támadások egyébként nem ritkák: hasonló hekkertámadás áldozata lett Mága Zoltán hegedűművész is. Az ő egymillió követővel rendelkező Facebook-oldalán „csak” bugyuta trashvideókat osztanak meg. A Facebook-oldalak feltöréséről korábban részletesen írtunk a Telexen, ahol szakértők azt mondták, eléggé a Facebook vagy az Instagram kegyeire vannak bízva a felhasználók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!