Nagymarosnál egy vágányon megindult a vonatforgalom

2024. január 2. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

A terveknek megfelelően január 2-án hajnalban Nagymaros és Verőce között egy vágányon megindulhatott a közlekedés, így újra járnak a szobi zónázó vonatok, valamint a nemzetközi vonatok is, ezért már nem kell pótlóbuszra szállni Vác és Szob között – közölte kedden hajnalban honlapján a MÁV.

Még további három, jelentősen megrongálódott vágányt kell helyreállítani, ami várhatóan két hétig tart. Addig a Budapest–Vác–Szob-vonal északi, Vác és Szob közötti szakaszán közlekedő vonatok esetében 5-15 perces késések előfordulhatnak, írták.

Szombat kora délután egy Nagymaros állomásra bejáró, 23 vagonból álló tehervonat 9 tartálykocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon, egyes kocsik a tengelyükkel az ágyazatba fúródtak.

A kisiklott tisztítatlan tartálykocsik bár üresek voltak, de az előírásokat betartva a MÁV vegyi elhárító csapata és a katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat. Szivárgást nem észleltek, így nem jelentettek veszélyt a környezetre. Ennek megállapítása után már aznap délután megkezdődhetett a helyszínelés, estétől pedig a műszaki mentés egy vasúti óriásdaru segítségével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!