Novák Katalin: Békében élünk, nem volt aszály, van kenyér és volt okunk örülni

2024. január 1. – 00:26

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök éjféli beszédében azt mondta: ez az év sem volt könnyű, a világ háborog körülöttünk, itthon aggodalom, küzdelem a mindennapokért, drágább az élet, „sok családban folyamatos a betegeskedés, mintha az immunrendszerünk is legyengült volna”.

De a köztársági elnök hozzátette, hogy békében élünk, nem volt aszály, van kenyér és volt okunk örülni: Ferenc pápa látogatásának, a Budapesten rendezett atlétikai világbajnokságnak, Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjának, és a futballválogatott miatt is, mivel a válogatott veretlenül jutott ki az Eb-re.

Novák Katalinnak jó volt megtapasztalni mind a 30 országban, ahol járt, hogy tisztelettel fogadják a magyarok elnökét: tudják, hogy tehetséges, erős öntudattal rendelkező nemzet a miénk, „és ha nem is mindig értenek minket, figyelnek ránk.”

Novák arra emlékezett, hogy 20 éve izgalommal várták az új esztendőt és vele az EU-s csatlakozást, de ne feledjük, „teljes jogú tagságot ígértek. Ezen a héten a brüsszeli postás a felszólító levelek között végre valamennyit meghozott a pénzünkből is.”

Köszönetet mondott különböző szereplőnek, többek közt orvosoknak, ápolóknak, törökországi földrengésben mentőknek, Szabinak, a péknek, a rimóciaknak és hollókiőieknek a hagyományőrzésért, a Mexikói úti pedagógusoknak a fogyatékkal élő gyermekek neveléséért.

Az újévi fogadalmakról azt mondja, vegyünk példát a profi sportolókról, futni, focizni, kondizni hív minden magyart, legyen 2024 a mozgás éve.

Végül reményt hozó új évet kívánt minden magyarnak.

A teljes beszédet itt tudják megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!