Éjfél után egy perccel született az idei első baba Magyarországon

2024. január 1. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Blankának hívják, és 3430 gramm súllyal, 49 centisen jött a világra az idei év első újszülöttje Magyarországon, írja az MTI. A zalaegerszegi Szent Rafael Kórházból maga az édesanya tájékoztatta az állami hírügynökséget a részletekről, és elmondta, hogy a kislány a család második gyereke. Érdekesség, hogy 2023-ban is Zalaegerszegen született az év első babája.

2024 első budapesti újszülöttjeinek érkezésére sem kellett sokáig várni, hiszen az ÉPC-Honvédkórházban hajnali 2 óra 10 perckor, császármetszéssel megszületett Donát, 28 éves édesanyja első gyerekeként. A baba súlya 3080 gramm, hossza 53 centi.

Alig egy órával később, hajnali háromkor egy ikerpár, Bence és Balázs jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén. Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel születtek, családjuk első gyerekeiként. Bence súlya 1955 gramm, mérete 43 centiméter, testvére, Balázs pedig 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak, tudatta a kórház az MTI-vel.

Fotó: Barta Bálint, Semmelweis Egyetem
Fotó: Barta Bálint, Semmelweis Egyetem


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!