Elnézte a beosztást, ezért késett másfél órát az ATV híradójának műsorvezetője

2023. december 31. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Fegyelmi eljárás indult az ATV műsorvezetője, Tóth Géza ügyében, aki pénteken másfél órát késett a híradó felvételéről. A híradós helyére Rónai Egon, az Egyenes Beszéd műsorvezetője ugrott be.

Tóth szombaton Facebook-oldalán reagált a történtekre. „Elnéztem a beosztásom. Akik ismernek, tudják, hogy én nem a kötelező egy órával, hanem inkább másfél órával bent vagyok hamarabb a Híradó előtt” – fogalmazott bejegyzésében, hozzátéve: az őt ismerők szerint az alaposság és precizitás jellemzi.

„Most hibáztam és ezért vállalom a felelősséget. Elnézést kérek mindenkitől és köszönöm a kollégák rugalmasságát.”

Ez nem az első ilyen eset az ATV-nél, Gajdos Tamással novemberben bontottak szerződést, miután többször is elkésett a híradó felvételéről. „Mindent megteszünk azért, hogy a számunkra fontos szakmai szempontokat érvényesítsük a televízióban, ezért nem tudjuk tolerálni az ilyesfajta fegyelmezetlenségeket egy híradós műsorvezetőtől és fegyelmi eljárást indítunk” – mondta Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Media1-nek. Tóth Géza hozzáállása eddig példamutató volt szerinte, de nem hagyhatják következmények nélkül a történteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!