Újra kinyit a patinás szolnoki gyógyfürdő

2023. december 27. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

December 27-étől újra fogad vendégeket a Hotel Tisza Szálló és Gyógyfürdő a termálvizes részlegén – közölte a szálloda vezetősége.

Az 1928-ban épült szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő sokáig a város egyik szimbólumának számított, a Tisza-parti neobarokk épületben évtizedekig háromcsillagos hotel működött, a szálló állapota azonban annyira lepusztult, hogy megfosztották csillagjaitól és „nem minősített” állapotba került. Idén nyáron pedig a gyógyfürdő része is bezárt. A hivatalos indoklás szerint a termálfürdő technikai okok miatt nem üzemelt, a szálloda szobáinak melegvizes ellátását viszont továbbra is a 900 méter mélyről feltörő gyógyvízből nyerték.

A hibát úgy tűnik, mostanra kijavították, mert szerdától a Hotel Tisza Szálló és Gyógyfürdő újra nyitja termálvizes fürdőjét. A gyógyhatású termálvizet a betegek fizikoterápiás kezelésére is használják többek között ízületi gyulladások, anyagcserezavarok és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására.

Szolnok önkormányzata régóta szeretné visszavásárolni az emblematikus épületet, a kínai tulajdonos azonban irreálisan magas összeget kér érte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!