A Duna áradása miatt elkezdték átpakolni a budapesti rakparton maradt autókat néhány utcával arrébb

2023. december 26. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. Az autók elszállítását a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) végzi a katasztrófavédelem segítségével.

Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. Ha ezt nem tette meg, vagy az üzembentartó valamilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, az autót biztonságos helyre szállítják.

A Blikk a helyszínen járva megtudta az elszállítást végző szakemberektől, hogy nem egy külső telephelyre viszik a kocsikat, csupán igyekeztek az alsó rakparthoz legközelebb eső, árvíz szempontjából védett parkolóhelyre átvinni az autókat. Így azok túlnyomórészt a Bem rakpartra, a Fő utcába, vagy éppen a kettőt összekötő keresztutcákba kerültek. A lap úgy tudja, az elszállításáért bírságot nem kell fizetni. Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek oldalon kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

A Duna áradása miatt december 24-től elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapesten, ahol az Országos Vízügyi Főigazgatóság december 26-i jelentése szerint december 28-án hajnalban, 680 cm körüli vízállással I. fokú árvízvédelmi készültség mellett várható a tetőzés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!