10 fok fölötti csúcshőmérséklet olvasztja el a fehér karácsonyt

2023. december 24. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap elsősorban a Dunántúl keleti és az Alföld nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet az országban 3 és 13 fok között alakul – írja az Időkép előrejelzése.

Miközben szombaton még a hó okozott fennakadásokat az országban, hétfőn tovább menetel az időjárás a tavasz irányába: 9 és 15 fok közötti csúcshőmérsékletek várhatóak. Az ország északi felén felhősebb lesz az ég, itt helyenként kisebb eső is előfordulhat. A déli országrészben élők viszont hosszabb napos időszakokra is számíthatnak. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak.

Kedden aligha lesz változás: marad az enyhe idő, 9-14 fokos csúcshőmérsékletekkel. Jelentős csapadékra szinte sehol nem kell majd számítani, nyugatias szél viszont több helyen élénk, keleten és északon helyenként erős lesz. A változás szerdán is csak annyi lesz, hogy itt-ott már köd is képződhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!