Ma még havazni fog, holnap már érkezik a tavasz

2023. december 23. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi érzelmi hullámvasutat művel velünk az időjárás idén az ünnepek előtt. Míg karácsonykor akár 15 fok is lehet az ország egyes részein, ma havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést három megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A csapadék valószínűsége délelőtt átmenetileg több helyen csökken, a nap második felében viszont ismét mindenütt beborul az ég, és újabb csapadékhullám érkezik: a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen is kialakulhat – figyelmeztet az OMSZ.

Az északnyugati, nyugati szelet többször erős, olykor viharos lökések kísérik, a hőmérséklet napközben 1 és 7, 8 fok között várható, majd az ország nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet, csak a délnyugati, nyugati részeken enyhül tovább az idő. Késő este 0, +9 fokot mérhetünk.

A Visegrádi-hegység legmagasabb részén, Dobogókőn péntek délután fél óra alatt kifehéredett a táj, és 3-4 centis friss hótakaró borította be a népszerű kirándulóhelyet. Az ország legtöbb helyén a szombaton érkező hó várhatóan gyorsan el fog olvadni, éppen Dobogókőn van arra némi esély, hogy szentestére is maradjon belőle egy kicsi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!