300 milliárd forint: Rekordáron épül a mohácsi Duna-híd

2023. december 21. – 20:28

300 milliárd forint: Rekordáron épül a mohácsi Duna-híd
Az új mohácsi Duna-híd látványterve – Fotó: Speciálterv Építőmérnöki Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 300-320 milliárd forintba kerül majd a Mohácsnál épülő új Duna-híd, és a 750 méter hosszú, kétszer kétsávos átkelővel, valamint a hozzá vezető útszakaszokkal kapcsolatos beruházás 2024-ben elkezdődik, jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter egy csütörtöki rádióinterjúban, olvasható a Vg.hu-n.

Magyarország legdrágább hídjának építése hatszor annyiba kerül majd mint a 2007-ben átadott Kőröshegyi völgyhídé. Az építés és a környező infrastruktúra kialakításának teljes költsége a nemcsak a jelenleg csupán komppal megoldható dunai átkelést könnyítheti meg, hiszen közvetlen összeköttetést teremt majd az 51. számú főút és az M6-os autópálya közt is.

A mohácsi híd később a déli országos közúti gyorsforgalmi gyűrű bekapcsolódó eleme is lesz egyúttal, így összeköti a sugárirányú gyorsforgalmi infrastruktúra elemeit, valamint a déli határ mentén lévő városok: Pécs, Mohács, Baja és Szeged ipari létesítményeit.

Az új mohácsi Duna-híd, valamint a hozzá csatlakozó M6-os autópálya-szakasz, és az 51. számú főút közötti úthálózat terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából. A cég honlapján szereplő adatok szerint a hármas tagolású acélhíd teljes felülete 18 ezer négyzetméter lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!