Keressük a MÁV legjeit

2023. december 21. – 06:35

Keressük a MÁV legjeit
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hetek, hónapok óta óriási nyilatkozatháború dúl Lázár János építési és beruházási miniszter és a MÁV ügyével foglalkozó vasúti vezetők és közlekedési szakértők között, de még az ilyen üzengetések beható tanulmányozása, napi követése nélkül is érezhető, a magyar vasúti közlekedés, a MÁV helyzete és jövője 2023 egyik legfontosabb közéleti témája lett.

Késések, lerobbanások, csúszó felújítások, látszólag soha el nem készülő vagy évekre parkolópályára tett megaprojektek, kisiklások, öregedő járműpark – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az világos, hogy a Magyar Államvasutak Zrt. és annak 8500 kilométeres vasúthálózata túlnyomó többségben éves, évtizedes lemaradásban van európai viszonylatban.

Mivel láthatóan megoldandó probléma, felmerülő kérdés és napi történés is bőven van a MÁV körül, ráadásul a vasút tíz-, akár százezrek mindennapjainak része, úgy gondoltuk, a lehető legtöbb oldalról körbejárjuk a felmerülő témákat.

A MÁV helyzete és jövője azonban mindannyiunk ügye, ezért arra kérjük olvasóinkat: ötleteitekkel, képeikkel és történeteikkel segítsék munkánkat. Jöhetnek az infók és a képek

  • a MÁV leglepusztultabb, legrosszabb állapotban lévő
  • vagy épp a legmenőbb, legszebben felújított állomásairól,
  • de az évek alatt szinte klasszikussá vált MÁV-buheramegoldásokat is várjuk,
  • vagy épp azt, ha egyetlen képben be tudják mutatni, mi is a MÁV esszenciája 2023–24-ben.

A képeknél nagyon fontos, hogy írják meg, melyik témafelvetésünkhöz szánják, mikor és hol készült a kép, és mit látunk azon. Nagyon fontos, hogy ha csak lehet, mindenképp fekvő formátumú képet küldjenek!

Furcsa MÁV-kalandokat is küldhetnek, például a legtöbb ideig tartó várakozást, a legfurcsább átszállást vagy a leghosszabb gyalogtúrát, amire egy késés, meghibásodás miatt a MÁV kényszerítette önöket. Ötletekkel is lehet jelentkezni, örülünk, ha olvasóink elmondják, szerintük mi most a legfontosabb téma, a legnagyobb megoldatlan probléma, a legjobb újítás a MÁV-nál.

Mindezeket a tema+mav@telex.hu emailcímre várjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!