Ezer forintra csökkentené a Jobbik a 24 órás autópálya-matrica díját

2023. december 20. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban bejelentett 5150 helyett családbarát áron, legfeljebb ezer forintba kerüljön a 24 órás autópálya-matrica – sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselője.

Legyen vége az autóstársadalom és a magyar családok sarcolásának – mondta az MTI tudósítása szerint. Pártja már évekkel ezelőtt kezdeményezte a matricatípus bevezetését, de megfizethető áron. Később egy uniós döntés tette kötelezővé a típus bevezetését, de nem így és nem ilyen áron, mert a 24 órás díj szinte megegyezik a tíznapossal. A tíznaposért 6400 forintot kell fizetni.

Kárpáti szerint a mindennapi életben számtalan olyan helyzet adódhat, amikor egyetlen alkalommal kell valakinek felhajtania az autópályára, és az elfogadhatatlan, hogy ezekkel az emberekkel olyan szolgáltatást fizettessenek meg, amit nem vesznek igénybe. Z. Kárpát Dániel jelezte: országgyűlési határozati javaslatukat már benyújtották a parlamentnek, amely februárban tárgyalhatja azt.

A kormány novemberben jelentette be, hogy márciustól 5150 forintot kell fizetni az autópályák 24 órás használatáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!