Orbán Viktor lovat ajándékozott Erdoğannak

2023. december 18. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délelőtt megérkezett Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török elnök. Az érkezésekor Orbán rejtélyes üzenetet osztott meg a Facebook-oldalán:

Amit akkor még csak sejteni lehetett, pár óra múlva bizonyosság lett: Főúr azért érkezett a Karmelitához, hogy Erdoğan ajándéka legyen. „Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek” – írta a kormányfő.

Főúr a Mezőhegyesi Ménesbirtokról érkezett a fővárosba. A birtok nem másé, mint Lázár Jánosé, aki a Ménesbirtok alapítvány kuratóriumi elnöke. A kormány nagyvonalúan támogatja a birtokot: négy nappal a tavaly áprilisi országgyűlési választások előtt például 15 milliárd forintot csoportosított át a Miniszterelnökség a Ménesbirtok alapítványának. Lázár Jánossal 2021 tavaszán készítettünk interjút, akkor bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe is.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok nóniusz ménje az adatlapja szerint négyéves, a tenyésztője és tulajdonosa a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A lóról készült képet egyébként Lázár János is megosztotta, a lovat pedig úgy jellemezte: „Szupermén!”

A ló ünnepélyes átadásáról Orbán Viktor meg is osztott egy rövid felvételt automatikusan eltűnő Facebook-sztoriban. A felvételen hallható, ahogy egy női hang azt kérdezi: „Hogy viszik el Isztambulba?”. Mire egy férfi hang azt válaszolja: „Sehogy”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!