Megsemmisítette a bíróság az új egri választókerületekről szóló határozatot

2023. december 18. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Röviddel azután, hogy bíróság előtt támadta meg Jánosi Zoltán, a Momentum egri polgármesterjelöltje a választókerületek újrarajzolását, a bíróság már döntést is hozott az ügyben, és megsemmisítette az új egri választókörzetekről szóló határozatot – erről Jánosi számolt be a Facebook-oldalán.

„A beadványomat napok alatt, már ma megtárgyalta és EL IS FOGADTA a Miskolci Törvényszék! A manipulált térképet megsemmisítették! Így most már papír is van róla, hogy nem csak hülyének nézték az egrieket a Fideszpárti abszurd új határokkal, de még törvényt is sértettek! (…) Mivel most új térképet kell rajzolni, nagyon kérem az egri hivatal munkatársait, hogy NE engedjenek a politikai nyomásnak, NE engedjenek a felsőbb befolyásnak” – fűzte hozzá a Momentum politikusa.

Az új válaszókerületi határokra azért volt szükség, mert Eger lakossága 50 ezer fő alá csökkent, ezért muszáj volt új választókerületi határokat meghúzni. Csökkenteni kellett az eddigi választókerületek számát, így az ott lakók az eddigi 12 helyett már csak 10 önkormányzati képviselőre szavazhatnak az önkormányzati választáson. Jánosi Zoltán szerint ezt lehetett volna igazságosan is csinálni, de nem így történt. Például azért sem, mert mindkét megszüntetett körzet ellenzéki vezetésű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!