Bezár az egyik legismertebb magyar programozóiskola, a Green Fox

2023. december 18. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva


Nyolc év után bezár az egyik legismertebb magyar programozóiskola, a Green Fox Academy – írja a cég a hallgatóknak küldött levelében, amit később Facebookon is megosztottak. A bezárást az elmúlt év történéseivel indokolják, főleg a magas infláció okozta gazdasági nehézségekkel. A cég azt írja, hogy ugyan a végsőkig próbáltak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, azonban a tulajdonosok végül a Green Foxot bezárása mellett döntöttek.

A folyamatban lévő képzéseket még végigviszik, új képzéseket azonban már nem indítanak.


A Green Fox Academy 2015 őszén indult, az alapítók egy nyugaton már bevált minta alapján teljesen különböző területekről érkező embereket képeztek át junior programozóvá rövid idő alatt, majd segítették is őket az elhelyezkedésben. Indulásuk óta több ezer hallgató tanult náluk, akik közül több százat tudtak összehozni partnercégeikkel.

Egy évvel ezelőtt azt írták, hogy a Sandberg Capital többséget vásárolt a cégben, az így biztosított tőke és stratégiai támogatás „új dimenziókat nyit a Green Fox vállalati üzletágának erősítése és a nemzetközi expanzió előtt”. A partnerséggel a vállalat a Közép-Európa technológiai oktatási piacán zajló konszolidációnak kívánt az élére állni.

Korábban a Green Fox Academy két sikeres befektetési kört zárt. Az elsőt 2018-ban Balogh Péter (Baconsult) angyalbefektetővel, valamint a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, a másodikat pedig 2020-ban az egyetlen hazai társadalmi vállalkozásokat finanszírozó befektetési alappal, az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel. A Sandberg Capital befektetését követően az oktatási innovációk mellett szintén elkötelezett Balogh Péter kisebbségi tulajdonosként a közös munka folytatása mellett döntött. A másik két befektető értékesítette részesedését és kiszállt a vállalatból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!