Két halálos tűzeset is történt szombaton: Markazon és Egyházasdengelegen

2023. december 16. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat reggel negyed nyolckor robbanás történt a Heves vármegyei Markazon. A Dobó István utcai földszintes parasztházhoz négy járművel vonultak a tűzoltók, tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelem.

A 75 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje.

A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen. Az oltás több mint két órát vett igénybe. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

A reggeli markazi tragédia után szombat este újabb halálos tűzeset történt. Este fél nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád vármegyei Egyházasdengelegen füst áramlik egy épületből, amelyben van valaki.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

A Rákóczi úton lévő százharminc négyzetméteres családi házhoz négy járművel vonultak a tűzoltók. Az épület oltása közben egy férfi holttestét találták meg. Egy ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren, amelyet a tűzoltók eloltottak. A tűzben egy kutya is elpusztult.

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Évente csaknem hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni.

Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni, írja a katasztrófavédelem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!