Megtámadta a győri választókerületi térképet az MKKP

2023. december 15. – 16:14

Megtámadta a győri választókerületi térképet az MKKP
A kettévágott 10-es választókerület – Forrás: Bódi Mátyás / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Bíróságon támadja meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az újonnan rajzolt győri választókerületi térképet, írja az ugytudjuk.hu. Gonda Eszter, az MKKP győri listavezető képviselőjelöltje a Telex érdeklődésére megerősítette a hírt. „Csütörtök reggel a helyi választási irodának és a törvényszéknek is beadtuk a papírokat” – mondta Gonda.

Az MKKP a Választási Födlrajz lapunkban megjelent cikke alapján adta be keresetét az új választókerületi felosztás ellen. Keresetükben azt kifogásolják, hogy a jegyző nem indokolta az eltérés okát annak a hat választókerületnek az esetén, melyekben a szavazók létszáma legalább 5 százalékkal eltér a városi átlagtól. Kifogásolják továbbá a 10. választókerület szétvágását, mert ezzel egy, a törvényi előírásokkal szemben területileg össze nem függő választókerületet alkottak.

A győri választókerületek újrarajzolásával részletesen foglalkozott a Választási Földrajz. Győrben azért volt szükség a körzetek újrarajzolására, mert a város népessége csökkent, jövőre az önkormányzati választásokon 16 helyett már csak 15 egyéni képviselőt választanak. Az új körzetek felrajzolása nem volt zökkenőmentes, a részeként például egy panelház két lépcsőházát különböző körzetekhez sorolták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!