Házkutatást tartott a NAV a 24.hu tulajdonosának ügyében

2023. december 15. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Több helyszínen is házkutatást tartott és bizonyítékokat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) abban a büntetőeljárásban, aminek egyik érintettje Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa, erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését a Fővárosi Főügyészség. „Az ügyben a nyomozó hatóság több helyszínen tartott kutatást, ezek során tárgyi bizonyítékokat – okiratokat és elektronikus adatokat – foglalt le” – írták a lapnak.

Cikkünk megjelenése után Papp Gábor, Varga Zoltán ügyvédje nyilatkozatot küldött szerkesztőségünknek, amelyben azt írja, ügyfele semmilyen bűncselekményt nem követett el.

„Hozzávetőlegesen havonta kértünk betekintést az iratokba, de az elmúlt 6 hónapban tudomásom szerint érdemi nyomozati cselekmény nem történt az ügyben. December 6-án, a Central Irodaházába nagy erőkkel kivonult a NAV nyomozó főosztálya és olyan iratokat vittek el, amiket elektronikus úton is be tudtunk volna küldeni. 2025 év elejéig lehet hivatalosan nyomozni az ügyben és továbbra is fenntartjuk az álláspontunkat, hogy az ügyfelemmel közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul. Ettől függetlenül a gyanúsítás minden pontját tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva cáfoltuk” – írta Varga Zoltán ügyvédje.

Varga Zoltánt, a Central Médiacsoport tulajdonosát tavaly gyanúsította meg költségvetési csalással a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Varga ügyvédje a Telex kérdéseire akkor is azt írta, ügyfele nem követett el semmilyen bűncselekményt, és a vele közölt gyanúsítás hiányos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!