Eljárást indított a rendőrség az ELTE előtt szabálytalanul parkoló lamborghinis ügyében

2023. december 15. – 14:40

Eljárást indított a rendőrség az ELTE előtt szabálytalanul parkoló lamborghinis ügyében
Az ELTE előtt kényelmesen parkoló luxusautó – Fotó: Olvasói fotó

Másolás

Vágólapra másolva

Egy járdán tahón parkoló Lamborghiniről írtunk októberben, cikkünk nyomán decemberben szabálysértési eljárást indított a BRFK „közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt ismeretlen elkövető ellen” – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Mint írtuk, valaki akkora késésben lehetett, hogy jó ötletnek tartotta, ha a luxusautójával robog el az ELTE BTK Múzeum körúti épületéhez, majd a nagy sietségben – és feltehetően parkolóhely híján, de az is lehet, hogy csak azért, mert nem akart sokat sétálni a bejáratig – a kapu előtt, a járdán hagyja a kocsikáját.

Autószakértő kollégánk, Zách Dániel szerint az autó egy 2013-as Lamborghini Aventador (700 lóerős, 350 km/óra a végsebessége), ami újonnan kb. 150 millió forintba kerül.

Először 2022 novemberében helyezték itthon forgalomba ezt a példányt, jelenleg 5 darabot hirdetnek Magyarországon, a legolcsóbb 126,5 millióba kerül, a legdrágább, ami egy különkiadás, több mint 300 milliót ér. „Nyilván tilosban parkolt, de ezzel még a szomszéd utcában lévő parkolóházakba sem lehet könnyű bekanyarodni” – állapította meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!