Meghalt a Műegyetem laboratóriumában megégett kutató

2023. december 15. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

A gyors és szakszervű orvosi ellátás ellenére csütörtök este a kórházban elhunyt a csütörtöki műegyetemi tűzesetben súlyosan megsérült dolgozó.

– közölte Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel. Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön kora reggel egy vákuumtechnikai eszköz tisztítása során tűz ütött ki a BME felületfizikai laboratóriumban. A tűzjelzésre az egyetem biztonsági szolgálatának munkatársai azonnal a helyszínre siettek, a tüzet eloltották, a helyiségben dolgozó munkatársat elsősegélyben részesítették, és riasztották a mentőket, akik a súlyos sérülést szenvedett dolgozót kórházba szállították. A laboratóriumban az áldozaton kívül nem tartózkodott sem hallgató, sem más munkatárs.

Az egyetem közölte, hogy a balesetet szenvedett munkatárs a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 2004-ben, és 2007 óta volt a Fizikai Intézet tudományos segédmunkatársa. A Műegyetem vezetése együttérzését fejezte ki és rendkívüli segítséget ajánlott fel az elhunyt szüleinek és testvérének.

A közlemény szerint az egyetem az illetékes hatóságokkal együttműködve vizsgálja a tűzeset okait és körülményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!