Lezárták a nyomozást M. Richárd börtönkórházi kezelésének ügyében

2023. december 12. – 09:51

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2022 januárjában tett feljelentést Mocsai Gergely, a 2022 tavaszán meghalt M. Richárd ügyvédje azért, mert akkor még életben lévő, korábban agyvérzést szenvedett ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban. Családja szerint rengeteget is fogyott a börtönben a Dózsa György úti, halálos kimenetelű gázolás elkövetője. Az ügyben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított büntetőeljárást, ami nemrég lezárult – erősítette meg a 24.hu-nak Mocsai Gergely.

Az ügyben készült szakértői vélemények szerint nem történt bűncselekmény, és erre hivatkozva lezárták a nyomozást. „Panaszt tettünk ez ellen arra hivatkozva, hogy a kérésünk ellenére sem hallgatták ki tanúként azt az orvost, aki Richárdot kezelte. Erről persze teljesen hallgat a nemrég elkészült szakértői vélemény” – közölte Mocsai. Az ügyvéd úgy véli, M. Richárd esélyei az életben maradásra jobbak lett volna, ha megfelelő orvosi vizsgálatokat kap, időben kontrollra viszik. „Úgy tudjuk, hogy nem történtek meg a szívével kapcsolatos vizsgálatok” – mondta.

M. Richárd 2021 végén sztrókot kapott, ami után a berettyóújfalui börtönkórházba szállították, áprilisban azonban ismét agyvérzése volt. Láza felszökött, és folyamatosan romlott az állapota, azután pedig meghalt.

M. Richárd élettársa több interjúban is beszélt arról, hogy partnere folyamatos kezelésre szorult. A férfi szívbillentyűműtéten esett át, emiatt félévente orvosi vizsgálatokon állították be a gyógyszereit. Élettársa szerint ilyen kontrollra 2021. január után nem került sor. M. emellett szteroidfüggőségben és mellékvesekéreg-elégtelenségben is szenvedett, de problémái voltak a prosztatájával is, és csak egy speciális berendezéssel tudott aludni az alvászavara miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!