Augusztus 20. óta nincs gáz egy zuglói társasházban, több tucat lakó maradt fűtés nélkül

2023. december 12. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 20. óta nincs gáz egy zuglói társasházban, ahol az MVM gázszivárgásra hivatkozva kapcsolta le a szolgáltatást. Az azóta eltelt négy hónapban nem oldódott meg a probléma, az MVM, a kivitelező cég és a társasházi közös képviselet egymásra mutogat, miközben 28 lakás és félszáznál is több lakó maradt fűtés nélkül a Nagy Lajos király útja 156. szám alatti társasházban – írta a Hvg.hu.

Az MVM tájékoztatása alapján a gázszolgáltatást a társasház csatlakozó vezetékének tömörtelensége miatt szüntették meg. A közös képviselő és a megbízott kivitelező cég október 31-én nyújtott be kérelmet a gázmérők leszerelésére, a műszaki felülvizsgálat iránti kezdeményezés pedig december 6-án érkezett meg az MVM-hez. A felülvizsgálat december 12-én van, amennyiben ez sikerrel zárul, akkor visszakapcsolhatják a gázt a házban.

A cikk szerint a gáz lekapcsolása után 2-3 hetet ígértek a lakóknak a helyzet megoldására, és akkor még senki nem gondolta, hogy a fűtési szezon közepére sem áll helyre a szolgáltatás. A lakók elsősorban a társasház közös képviseletét említik, amikor a felelősség kérdése került szóba, szerintük a tájékoztatás hiánya a leginkább frusztráló.

„A lakás több pontjában olyan hideg van, mint kint. Nincs fűtés, nálunk még meleg víz se, ezeket elektromos fűtőtestekkel, illetve vízforralóval helyettesítjük”

– mondta az egyik lakó. Néhány lakásban klímát szereltek fel, de az sem képes felfűteni teljesen a lakásokat, ráadásul a megnövekedett energiahasználat többször lecsapta a biztosítékot, és ilyenkor az egész házban elment az áram.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!