Diplomata-rendszámú mikrobusszal szállították a csempészcigarettát

2023. december 11. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy civil rendszámú magyar és egy cseh diplomata rendszámot viselő mikrobuszt használtak csempészcigaretta-szállításhoz annak az ügynek a gyanúsítottjai, akiket a pénzügyi nyomozók, illetve pénzügyőrök értek tetten egy debreceni ingatlanban.

Az elfogásról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tett közzé videót a Facebookon, amelyhez részletes bejegyzést is írtak az akcióról. Az adózatlan cigaretta pakolása közben buktattak le egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei és egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfit, amikor egyikük megpróbált elbújni egy közelben lakó rendőrtiszt padlásán, ám végül mindkettőjüket sikerült elfogni.

Az udvaron parkoló mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban összesen 139500 doboz cigarettát találtak 300 millió forint értékben, és mivel ezek után nem fizettek adót a gyanúsítottak, összesen 250 millió forint értékű költségvetési csalás miatt folytat nyomozást a NAV. Az elkövetőket letartóztatták, az ítélettől függően akár 8 év szabadságvesztésre számíthatnak, a cseh diplomata-rendszámú kisbusz ügyében pedig további vizsgálat várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!