Hadházyék az MTVA épületére vetítették ki a karaktergyilkosságokról szóló filmet

2023. december 8. – 23:29

Másolás

Vágólapra másolva

A közmédia Kunigunda úti székházának épületére vetítették ki péntek délután a 444.hu karaktergyilkosságokról szóló dokumentumfilmjét, a Valótlanult. A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által szervezett demonstráción a közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda és a lejárató kampányok ellen tüntettek. A demonstráción felszólalt Juhász Péter, aki szenvedő alanya volt a kormányzati propaganda által elkövetett karaktergyilkossági kísérletnek.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala
Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

„Ha némán és tétlenül tűrnénk a propaganda ámokfutását, akkor előbb-utóbb némán és tétlenül kellene tűrnünk a valódi erőszakot és a koncepciós pereket is” – írta az esemény után a Facebookon Hadházy Ákos. A politikus szerint a karaktergyilkosságoknak nem az a fő célja, hogy megtörje a konkrét áldozatokat, hanem hogy elrettentse a valódi ellenzéki politizálástól azokat, akikben felmerülne, hogy megpróbálnak valamit tenni a hatalom ellen.

A független országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy „egy embert le lehet járatni, meg lehet taposni, ki lehet rúgatni az állásából, be lehet börtönözni, meg is lehet gyilkolni, de sok tízezer emberrel nem lehet ugyanezt megtenni.”

A képviselő azoknak is válaszolt, akik szerint nem volt jó ötlet az MTVA székházánál rendezni a vetítést, az ugyanis túl messze van mindentől, sok időbe telik eljutni oda. Hadházy azt írta: „Reménykedjünk akkor, hogy ha majd egyszer börtönbe zárnak ellenzékieket a politikai véleményük miatt, akkor az a börtön valamelyik metró mellett lesz, hogy kényelmes legyen tüntetni értük.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!