Karácsony Gergely: Tordai Csaba az egyik legkiválóbb kollégám, fel sem merült a felmentése

2023. december 6. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester szerint megalapozatlan Tordai Csabával és Perjés Gáborral szemben a bűncselekmény gyanúja – válaszolta újságírói kérdésekre a főpolgármester kedden a Városháza parkban tartott rendezvény után, írja az MTI.

Szeptember 20-án derült ki, hogy az OTP még szeptember elején ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a 99 Mozgalom magánadományainak ügyében. A bank szerint a mozgalom számlájára készpénzben befizetett összegeket valószínűleg nem adománygyűjtő dobozokban szedték össze. A bankjegyek egy része gyűrődésmentes és egymás utáni sorozatszámú volt, mintha azokat a nyomdából kikerülve nem használták volna még. A párbeszédes Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 506 millió forintot fizetett be a 99 Mozgalom általa vezetett bankszámlájára készpénzben. A befizetések között volt 917 ezer euró és 3900 angol font. A mozgalom szerint ez magánadományokból gyűlt össze, mások szerint viszont kérdéses a pénz eredete.

A nyomozók egy házkutatás után iratokat foglaltak le Perjés Gábornál és a főpolgármester jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál. Karácsony Gergely nem ismeri a nyomozás részleteit, a házkutatások szerinte „politikai jellegű eljárások”. Azt is mondta, hogy „ez az ügy a magyar jogállamiság látlelete”, és biztos abban, hogy a nyomozás végül cáfolni fogja a sajtóban korábban megjelent híreket.

Kijelentette: fel sem merült benne, hogy jogi főtanácsadóját felmentse a munkavégzés alól, egyúttal Tordai Csabát az egyik legkiválóbb kollégájának nevezte.

Karácsony Gergely szerint a 99 Mozgalom a jogszabályoknak megfelelően tartott anonim adománygyűjtést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!