Szabályozná az osztálytermi telefonozást Csák János minisztériuma

2023. december 4. – 22:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Kulturális és Innovációs minisztériumban olyan tervezeten dolgoznak, amely a mobiltelefonok osztálytermekbe beengedését szabályozná – derült ki Csák János tárcavezető népjóléti bizottság előtti beszámolójából az MTI tudósítása szerint.

Csák János többek között azt mondta kedden a meghallgatásán: a TikTok betiltására nem lát lehetőséget, de most dolgoznak azon, „hogy az osztálytermekbe beengedjék-e a telefonokat”.

A miniszter a kormány egyik kedvenc témájáról, a népszaporulatról is sokat értekezett a bizottság előtt. Az ország jövője szempontjából egzisztenciális kérdés, hogy gyerekek szülessenek. Hozzátette: ugyan az általa vezetett minisztérium különböző szakterületeket felügyel, de mind mögött egységes a társadalomfilozófia. Szerinte a családpolitika nemcsak pénz, hanem egyfajta szemlélet is, és igazán senki nem vitatja, hogy a gyerek a jövő. Csák úgy gondolja, négy szóban leírható annak a tartalma, amit csinálnak; Isten, család, haza és magyar szabadság, ami alatt az egyéni és alkotmányos szabadságot kell érteni.

Csák Jánost kedden a kulturális bizottság is meghallgatta, ott egyebek mellett a kultúra mibenlétéről fejtette ki nézeteit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!