Biztosítóberendezési hiba, baleset: 230 perc késéssel érkeztek meg az utasok Sopronba

2023. december 3. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kalandos útja volt azoknak az utasoknak, akik december 1-én az 1-es vonalon vonatoztak az esti órákban. Egy olvasónk írt az esettel kapcsolatban, ő éppen Sopronba tartott, ahova meg is érkezett 230 perc késéssel.

Az nem újdonság, hogy Budapest-Kelenföldtől Tatabányáig minden belföldi IC vonat helyett, vonatpótló autóbuszok közlekednek az 1-es vonal felújítása miatt, de pénteken több tényező is nehezítette a gördülékeny közlekedést.

Olvasónk beszámolója alapján Tatabányára sikeresen megérkeztek, majd ott mindenki átszállt a vonatra, azonban később közölték velük, hogy a vonat nem indul el Tata állomáson történt biztosítóberendezési hiba miatt. (A MÁV később kommunikálta, hogy éjjel fél egyre megjavították a biztosítóberendezést Tatánál, így ismét korlátozás nélkül közlekedtek a vonatok.) A vonat utasai azt az információt kapták, hogy pótlóbusszal tudnak eljutni majd „talán Almásfüzitőig”, ahonnan ismét vonat közlekedik tovább. Hosszabb várakozások után megérkeztek a vonatpótló buszok, amiken semmilyen tájékoztatás nem volt megtalálható.

Az utasokkal teli autóbusszal elindultak Almásfüzitő irányába, azonban Vértesszőlősön az állomás közelében az autóbusz megsérült.

A sérült busz Vértesszőlősön. Fotó: Olvasói fotó
A sérült busz Vértesszőlősön. Fotó: Olvasói fotó

Így nemsokára érkezett egy vonatpótló autóbuszt-pótló vonatpótló autóbusz érkezett, melynek vezetője azonban nem tudta a pontos megállókat, útvonalat így az utazási idő jelentősen meghosszabbodott.

Olvasónk szerint megérkeztek Almásfüzitőre, ott azonban ismét nem várt esemény fogadta őket. Vonat Győr irányába sehol sem volt, az InterCity elment. Az állomás forgalmi szolgálattevője egyből nem tudta megmondani, hogy mikor lesz eljárási lehetőség, de később tájékoztatást adott „talán lesz egy vonat körülbelül egy óra múlva”. Több információt nem kaptak.

Egy órát várakoztak a hidegben, amikor megérkezett a G10-es gyorsított személyvonat, mely Győrig vitte az utasokat. Győrből Sopron felé a közlekedés már viszonylag zavartalan volt, körülbelül 230 perc késéssel érkeztek meg Sopronba. Olvasónk úgy tudja, hogy akik Szombathely felé utaztak, Győrben a Celldömölkig közlekedő vonatra szálltak át, de, hogy onnan hogyan jutottak el Szombathelyig az utasok, már nincs információja.

Az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a MÁV sajtóosztályának, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Több MÁV vonalon végeznek felújítást, de Lázár János szerint jövőre indul meg igazán a vasútfelújítás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!