Két hónapja nincs gáz egy 180 fős óbudai társasházban, eleinte romantikusnak tűnt a dolog, de már nem az

2023. december 2. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Egy óbudai, Kabar utcai tízemeletes társasházban két hónapja nincs gáz, a lakók például rezsón főznek, írja a Blikk.

Az épület mellett jókora gödör van, aminek az alján látszik a két comb vastagságú cső, de ezeknek a két vége egymástól fél méterre van. Össze kellene illeszteni őket, de ez két hónapja nem történt meg.

„Bejelentették, hogy 50 éves a főgázvezeték, azt cserélni kell. Távfűtés van, a hideg nem probléma. Nekünk volt egy kemping palackos gázfőzőnk, még romantikusnak is tűnt egy hétig, vagy kettőig az használni a lakásban. De könyörgöm, itt a december, és még csak most kezdődik az egész épület csővezetékének az ellenőrzése. Hát kinek van ehhez türelme? Sokan tízezrekért vettek rezsót, fritőzt, és nyakunkon a karácsony” – panaszolta egy lakó.

„Csak annyit tudunk, hogy már hetekkel ezelőtt visszakötötték a főgázvezetéket, de a ház nyomáspróbájakor a szakemberek úgy látták, hogy szivárgás van” – mondta egy másik, aki épp lecsót főzött rezsón.

Egy harmadik lakó szerint nemrég egy másik vállalkozóval szerződtek le, aki ötmillió forintért fogja a ház gázvezeték rendszerét tömíteni, ahol kell felújítani, szelepeket cserélni. „Adná az ég, hogy ünnepekre bejusson mind a 180 lakásba” – sopánkodott.

A ház közös képviselője szerint a a gázmizéria egyáltalán nem szokatlan a régebbi építésű társasházaknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!