A Bubi-állomást száműzték, behemót autók viszont odaállnak a Városháza parknál lévő karácsonyi vásárhoz

2023. december 2. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Bubi-állomást ideiglenesen megszüntették, méretes autók parkolása mégis előfordul a Városháza parknál lévő karácsonyi vásárnál – írja Facebook-oldalán a Járókelő Közhasznú Egyesület.

Mint írják, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) november 20. és január 8. között ideiglenesen megszüntette az V. kerületi Városháza Park Bubi-állomást. A civil szervezet nem ért egyet ezzel a lépéssel, „hiszen ez szembemegy a BKK által készített és a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Budapesti Mobilitási Tervvel, ami 2030-ra a kerékpározás 10 százalékos részarányát tűzte ki célul”.

„Hogyan várható el az emberek kerékpárra való átcsábítása és ezáltal a kerékpárral való közlekedők számának növekedése, ha rontjuk a kényelmes és hozzáférhető biciklizés lehetőségét a belvárosban?” – tették fel a kérdést.

Hozzátették, hogy míg a karácsonyi rendezvényre hivatkozva BubivaI nem lehet a megszokott helyen parkolni, addig szabálytalanul, a gyalogos forgalmat is akadályozva több autó is a szünetelő állomás melletti járdán várakozhat.

„A BKK szakmai partnereként azt kérjük, hogy az ünnepi rendezvényekre hivatkozva ne szüntessék meg, hanem haladéktalanul állítsák vissza a Városháza park melletti Bubi-állomást, hogy a közösségi megosztó rendszer vonzó alternatíva legyen a belvárosi közlekedésben. Habár a környéken találhatóak más állomások is, azok távolabb vannak a karácsonyi vásár helyszínétől, így nem nyújtanak kényelmes kapcsolatot a parkba” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!