Több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat a csütörtöki havazás miatt

2023. december 1. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Éjfélig negyvenként elakadt járművet kellett menteni. Kilenc helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás a csütörtöki havazás és ónos eső miatt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), írja az MTI.

Az OKF tájékoztatása szerint több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat, az esetek felében a fővárosban, illetve Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében.

Jellemzően árokba csúszott, elakadt járművek mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét, de egyes helyeken a kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak forgalmi akadályt.

Csütörtökön az intenzív havazás miatt 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedett Budapesten. A Mávinform posztja szerint a Déli pályaudvaron elromlott a biztosítóberendezés.

A katasztrófavédelem továbbra is arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján lehet tájékozódni.

És hogy mire kell figyelni leginkább, ha biztonságosan akarunk autóba ülni a csúszós-latyakos útviszonyok közt? Ebben a cikkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!