Idén a villamosok mellett már fénybuszok is közlekednek Budapesten

2023. december 1. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este kigördült a Hungária kocsiszínből a BKV idei ünnepi fényflottája. Idén már nemcsak villamosokat díszítettek fel, hanem két fénybuszt is ki lehet majd próbálni Budapesten. A hat fényvillamost és a két fénybuszt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója indította útjára. A fogaskerekű december 10-től csatlakozik majd a BKV fényflottájához.

A járműveket több mint százan díszítették az elmúlt hetekben a kocsiszínekben és a buszgarázsban. A kültéri LED-szalagok, füzérek és hálók összesen több mint 5 kilométer hosszúak, és több mint 140 ezer energiatakarékos LED világít bennük. Több jármű belső terét is feldíszítették. A hagyományos fényvillamos mennyezetén a LED háló mellett 150 darab horgolt dísz is található, amelyeket a BKV egyik utasa ajánlott fel az idén 150 éves Budapest tiszteletére.

Fotó: BKV Zrt. Fotó: BKV Zrt.
Fotó: BKV Zrt.

A 60-as villamosként üzemelő, másfél évszázados múltra visszatekintő, feldíszített ünnepi Fogaskerekű – a vágányzár után – december 10-én indul majd.

A fényflotta a BKV közleménye szerint szinte az egész várost behálózza, a menetrendet itt lehet megnézni. A fényjárműveken normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni, az ünnepi fényflotta 2024. január 7-ig közlekedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!