Táplálkozászavara és öngyilkossági gondolatai lettek a lánynak apja bántalmazásai miatt, a férfi felfüggesztettet kaphat, ha elismeri, hogy bűnös

2023. november 30. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelésével bíróság elé került egy 49 éves férfi ügye, aki éveken keresztül bántalmazta feleségét és gyermekét – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a házaspár közösen nevelte három gyermekét, akik közül kettő volt az elkövetés idején kiskorú.

2017-től a férfi gyakran itta le magát, rendszeressé vált az agresszív viselkedése, ittasan heves dühkitörései voltak, feleségét ekkor kiabálva szidalmazta. Többször előfordult, hogy használati tárgyakat tört össze, bútorokat borított fel. 2020 augusztusában összetörte a hálószoba bútorait, dísztárgyakat és fali polcokat tett tönkre.

2020. augusztus 3-án otthonuk udvarán lökdösni kezdte feleségét, majd vállainál fogva megragadta és nagy erővel meglökte, ettől a nő az ott lévő kukák közé esett és beverte a fejét. A férfi az akkor 16 éves lányát is bántalmazta: azt mondta neki, hogy nem az ő gyermeke, és nem szereti őt, ordítva szidalmazta, a haját húzta, és a hűtőszekrény ajtaját a hátára csukta.

A történtek a lány személyiségfejlődésére jelentős kihatással voltak: öngyilkossági gondolatok és táplálkozászavarok jelentkeztek nála.

Az ügyészség kapcsolati erőszak és könnyű testi sértés vétségével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg az apát. Az ügyészség indítványában kérte, hogy amennyiben a férfi elismeri a bűncselekmények elkövetését, a bíróság ítélje őt 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 évre tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve akivel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Bűnössége esetén a 251 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!