Március 4-ig letartóztatásban marad a volt győri rendőrkapitány

2023. november 30. – 12:59

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Meghosszabbították Váczi Attila letartóztatását – tudta meg a Telex.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén vette őrizetbe a győri kapitányságvezetőt, aki ellen hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoztak. Kinevezését ezt követően az országos rendőrfőkapitány visszavonta. A nyomozásról az ügyészség több információt eddig nem közölt, és most sem teszi.

A Győri Törvényszék Katonai Tanácsa először szeptember elején rendelte el a rendőrkapitány letartóztatását, a bíróság itt is titkosított eljárásban hozta meg a döntést.

A Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője a Telex megkeresésére elmondta, az ügyészség indítványával egyezően a bíróság a minap meghosszabbította a volt rendőri vezető letartóztatását 2024. március 4-ig, így tehát letartóztatásban marad.

Ahhoz képest, amennyire nagy visszhangot és döbbenetet váltott ki a kapitány letartóztatásának híre, illetve a körülménye – a rendőrségi irodájából vitték el – szeptemberben Győrben, a városban most már jóval kevésbé téma az ügy. Ebben nyilván szerepet játszik a titkosítás ténye is, semmi nem szivárog ki a nyomozásról, amely beszédtémát adhatna.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!