300 ezer forinttal vette üldözőbe a rendőröket

2023. november 29. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Gyanúsítottként hallgatott ki szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy kínai állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint 300 ezer forinttal akarta megolajozni a letelepedési engedély meghosszabbítására benyújtott kérelmének elbírálását a végzést kézbesítő rendőröknél, akiket kitartóan üldözött a kenőpénzzel.

A rendőröket üldöző 300 ezer forint Fotó: ugyeszseg.hu
A rendőröket üldöző 300 ezer forint Fotó: ugyeszseg.hu

Az ügyészségi közlemény szerint a kínai férfi és felesége már régóta élnek Magyarországon, azonban szükséges volt a letelepedési engedélyük meghosszabbítása, és erre elő is terjesztették a kérelmet. A kérelmek vizsgálata során a rendőrök a házaspár budapesti lakóhelyén jegyzőkönyvet vettek fel. Azonban a kínai férfi az eljárás közben arra kérte a rendőröket hogy vegyenek fel új jegyzőkönyvet, amelyben a korábban felvett hivatalos iratban foglaltakkal ellentétes, valótlan adatok szerepeljenek. A rendőrök a kérésnek nem tettek eleget.

A házaspárt beidézték az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságra, az idézést 2023. november 21-én két rendőr személyesen kézbesítette. Az idézés átadása után a férfi – kezében 300 ezer forintot lobogtatva – a rendőrök után futott, és a kedvezőbb elbírálás reményében a pénzt megpróbálta rájuk tukmálni (az elbírálást egyébként értelemszerűen nem a rendőrök végzik). A rendőrök nem akarták elfogadni a pénzt, azonban a férfi az utcára is követte őket, majd beült a rendőrautó hátsó ülésére, és megpróbálta ott hagyni a pénzt. A kitartó férfi a rendőrök többszöri felszólítására sem szállt ki a kocsiból, erre végül megbilincselték és előállítottak őt.

A nyomozó ügyészek még az elkövetés napján minősített hivatali vesztegetés bűntettének a gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!