Horváth Csaba: A kormány vesse el a Rákosrendezőre tervezett „mini-Dubaj” terveit

2023. november 29. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Zugló önkormányzata tárgyalást kezdeményez Lázár János építési és közlekedési miniszterrel a kerületbe tervezett „mini-Dubaj” miatt, és határozottan kérik a kormányt: ne döntsenek a zuglóiak feje fölött – erről beszélt Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

„Az elmúlt tíz év arról szólt, hogy a zuglóiak feje fölött újabb és újabb monstrumokat telepítettek Zuglóba, ami egyébként Budapest legzöldebb kerülete” – mondta Horváth. A polgármester arról beszélt, hogy a kerület sorra kapja a betonmonstrumokat: a lista a Népstadionnal kezdődött, aztán jött a Városliget. A legújabb problémának a Rákosrendezőre tervezett „mini-Dubajt” nevezte.

Horváth felszólította a kormányt, hogy tárgyaljon az illetékes zuglói önkormányzattal Rákosrendező fejlesztéséről.

„Határozattan megkérjük a kormányt, hogy vesse el azokat a terveket, amik megjelentek a sajtóban” – tette hozzá. Azt kérte, hogy tárgyaljanak arról, hogy hogyan lehet „zöld potenciálú fejlesztési területként” tekinteni Rákosrendezőre, és hogyan lehet javítani a közlekedési elérhetőséget a környéken. Horváth Csaba levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszerhez, mert szerinte Zuglónak nem „mini-Dubajra” van szüksége, hanem zöldfejlesztésekre.

A Telexen részletesen ismertetett kormányzati tervek szerint egy arab befektető bevonásával építenének új városnegyedet a Rákosrendező helyén. Egy kormányzati dokumentum szerint már az arabokkal való megegyezés részletein dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztérium, de a kormány még nem hozott végleges döntést. A korábban a VSquare hírlevelében is említett tervek közt egy 220-240 méter magas felhőkarcoló, valamint számos irodaház és luxuslakások szerepelnek. A kivitelező ugyanaz a cég lehet, amely a világ legmagasabb épületeként számontartott, 828 méteres, dubaji Burdzs Kalifát is építette. Karácsony Gergely főpolgármester „elképesztően rossz ötletnek nevezte” a terveket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!