Átvezénylés egy túlzsúfolt vasúti vonalról? Kemény csata a tényekről Vitézy Dávid és a MÁV között

2023. november 28. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Állam Vasutak (MÁV) válaszolt a korábbi államtitkár, Vitézy Dávid posztjára, amiben azt állította, hogy a túlzsúfolt lajosmizsei vonalról vittek el vonatokat az újranyitott Szeged–Szabadka-vonalra. Vitézy egy újabb posztjában most azt írja: a Szegedre átvezényelt motorvonat a múlt héten még főleg a Budapest-Lajosmizse vonalon közlekedett.

„A Szeged–Szabadka-vonalra egyetlen járművet sem vezényeltek a lajosmizsei vonalról” – írta a MÁV a Telexnek,

miután Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár egy Facabook-posztjában beleállt Lázár János közlekedési miniszterbe, amiért egy túlzsúfolt szakaszról vittek vonatot a Szeged és Szabadka közötti vasúti személyforgalom újranyitásához.

A vasúttársaság szerint a lajosmizsei vonalon kialakult átmeneti zsúfoltság oka az, hogy a térségben a közelmúltban több jármű is balesetet szenvedett, így „a duplaszerelvény helyett kivételesen és ideiglenesen csak egy darab Uzsgyi motorvonat kiállítására volt mód. A lajosmizsei vonalon – a balesetes járművek kijavításuk után – az eredeti szállítókapacitással közlekednek a vonatok” – írták.

Vitézy Dávid szerint azonban ezzel a MÁV egyáltalán nem cáfolta az ő állítását. Egy újabb posztjában azt írja:

„A valóság elég nyilvánvalóan nem ez: a ma a Szeged-Röszke vonalra vezényelt egyetlen motorvonat, a 416 015 pályaszámú, bizony múlt héten még hétfőn, kedden, szerdán és pénteken is a Budapest-Lajosmizse vonalon közlekedett, ahogy korábban a hónap nagy részében is.

Utoljára november 24-én, múlt pénteken közlekedett a vonalon (lásd kommentben) – utána került a déli határra. A Budapest – Lajosmizse vonalról a hiányzó jármű miatti zsúfoltságról megosztott fotó pedig most hétfői volt, miután elvitték.”

A nyolc év után újraindult Szeged–Szabadka-vasút első járata kedden hajnalban indult el, Lázár Jánossal építési és közlekedési miniszterrel és Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgatóval, erről szóló riportunkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!