Nem a fizetés a legnagyobb probléma – idén is demonstráltak az egyházi iskolák tanárai

2023. november 27. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Tanárballagás 2.0 címen idén is megtartották az egyházi iskolák pedagógusai pályaelhagyó kollégáik búcsúztatóját. Az eseményről a 24.hu azt írta, hogy az oktatásügy problémái mellett a résztvevők kifejezték: hisznek a közösség megtartó erejében.

A tavaly őszi oktatási tüntetések idején az egyházi iskolák demonstráló tanárai megszervezték a saját tüntetésüket, ahol „ballagást” tartottak a Szent István-bazilika előtt a pályaelhagyó kollégáiknak. Ekkor Küldetés – Keresztény Pedagógusok Szövetsége néven létre is jött szakszervezetük, idén pedig ismét megtartották saját ballagásukat.

Az esemény egyik főszervezője, a Küldetés alapítója, Lakatos Máté arról beszélt a 24.hu-nak, hogy neki és azoknak, akik eljöttek, a pedagógia, a gyerekekkel való foglalkozás a tehetségük kibontakoztatása. „Én úgy érzem, hogy ehhez kaptam talentumokat a Jóistentől, és nem adhatjuk fel a reményt sem, mert nagyon szeretjük, amit csinálunk” – fogalmazott.

A vonulásos esemény kiindulópontjáról, a Móricz Zsigmond körtérről nagyjából 150-200 ember vonult egészen a Feneketlen-tónál található Placid atya parkban osztályteremnek berendezett emelvényig. Felszólalásában Kakucs Katalin pedagógus arról beszélt, hogy jelenleg gyakoribb, hogy az emberek inkább csak hallgatnak problémáikról. Szerinte ehelyett aktív kommunikációra, együttműködésre és egymás támogatására lenne szükség. Lakatos Máté pedig azt mondta, hogy sok kollégája nem is az anyagiak miatt hagyta ott a pályát, hanem azért, mert úgy érezték, hogy a jelen körülmények között nem tudnak úgy tanítani, hogy az a javára váljon a gyerekeknek.

A Küldtetés következő projektjében művészeti alkotásokat várnak Tanárnak lenni jó, de nehéz címmel. Lakatos Máté azt ígérte, hogy erről bővebb információkat januárban fognak megosztani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!