Hiába villogtak neki, kilométereket ment a forgalommal szemben egy autós az M0-son

2023. november 27. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába villogtak a kamionosok annak a sofőrnek, aki az M0-s leállósávján magabiztosan kocsikázott a forgalommal szemben – derül ki a Magyar Közút videójából.

A Közút azt írja, hogy a fehér autó legalább három kilométert tett meg szabálytalanul, viszonylag gyorsan haladva, a forgalommal szemben. A sofőr Maglód térségében hajtott fel vagy fordult meg szabálytalanul, és az M4-M0 csomópontban már le is mehetett. Mivel viszonylag pontos helymeghatározást is kaptak a videó készítőjétől, a saját kameráikon is gyorsan megtalálták a szabálytalankodót. Kiemelték: a legfontosabb az, hogy nem történt baleset.

A Magyar Közút tanácsot is adott azoknak, akik esetleg ilyen helyzetbe kerülnének: legfontosabb, hogy húzódjanak a leállósávra, és hívjanak segítséget a 112-es segélyhívón. Hozzátették, hogy több dolog is gyanús lehet, ha rossz irányba halad valaki, ide tartozik: az út íve, az, hogy jobb oldalon van az elválasztósáv, és az is, ha ezerrel villognak.

Rendszeresen előfordul, hogy autósok a forgalommal szemben hajtanak fel egy autópályára vagy autóútra. Arról, hogy miért mennek a forgalommal szemben az emberek, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!