Egy pár súlyosan elhanyagolta három kiskorú gyerekét, egyikük óvodásként még a nevére sem hallgatott

2023. november 27. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy párral szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette bűncselekmények miatt. A pár három kiskorú gyerekét fizikailag és érzelmileg is teljesen elhanyagolta, értelmi, érzelmi, lelki és testi fejlődését is veszélyeztették, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a nő két nagykorú fia, kiskorú lánya, valamint a pár két közös kiskorú fia élt közös háztartásban, egy penészes falú és padlózatú hideg ingatlanban.

A gyerekek ápolatlanok voltak, a legkisebb úgy ment óvodába 2020 elején, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

A kislány iskolai beilleszkedését jelentősen nehezítette ápolatlan megjelenése és a megtanult rossz problémamegoldó stratégiája is, megviselték egyik felnőtt bátyja őt bántalmazó magatartásai, mellyel szemben szülei nem védték meg, az eseteket rájuk hagyták. A két idősebb testvér ittas konfrontálódásai is rossz hatással voltak a kiskorúakra.

A vádlottak magatartása a hatóságokkal felszínes volt, ingatlanjukat elárverezték a családban élő három kereső személy fizetésének nem megfelelő beosztása miatt. Ezután a család egy 30 négyzetméteres, lakhatásra alkalmatlan mellékhelyiségbe költözött. Tavaly novemberben a hatóságok kiemelték a gyermekeket a családból.

Az ügyészség a vádlottakat három-három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Velük szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!