Jelentősen bővülhetnek a fizetős parkolási övezetek Budapesten

2023. november 26. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Két budai és két pesti kerületben is jelentősen változhatnak a fizetős parkolásra vonatkozó szabályok, ha a Fővárosi Közgyűlés november 29-i ülésén megszavazza az ezzel kapcsolatos közlekedési tárgyú javaslatokat, írja a Portfolio.

A Karácsony Gergely főpolgármester által már aláírt javaslatok szerint a IX. kerületben található Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területet a C várakozási övezetbe vonhatják be, így itt hétköznap, munkaidőben legfeljebb 3 órán át lehet majd parkolni hétköznap.

A XI. kerület Őrmező az eddigi D várakozási övezetből C-be kerül, így a jövőben itt is legfeljebb 3 órán át lehet majd parkolni, de a tervezetben szerepel az is, hogy a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt környék, illetve a környező utcák, továbbá a Nedecvár utca, a Breznó köz és a Muskotály utca szintén bekerül C övezetbe.

A XII. kerületben található Németvölgyi út és Istenhegyi út találkozásánál lévő 9814/9 hrsz.-on található ingatlan az eddigi A besorolás helyett a B övezethez tartozik majd, míg a XIV. kerületben a Csömöri út – Rákospatak utca.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel bővítik a C várakozási zónát, illetve az Örs vezér tér 11–20. mögötti területen is fizetni kell majd a parkolásért, ha a közgyűlés elfogadja az javaslatot.

A fővárosi parkolási zónákra vonatkozó általános szabályokról a Budapest portálon írnak részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!