Három városban és nyolc budapesti kerületben már biztosan indít jelöltet az MKKP

2023. november 23. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Főpolgármester-jelöltet nem indítanak a 2024-es önkormányzati választáson, de kerületi képviselőjelöltjei már vannak a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak. Csütörtökön három városban és nyolc kerületben jelentett be képviselőjelölteket az MKKP, közülünk hárman polgármesterjelöltek is. Ők azok, akik mostanáig elvégezték az MKKP önkormányzati képzését, és az objektív feltételeket (házi feladatok elkészítése, legalább egy helyi ügy feldolgozása, a helyi kutyapártos csapat aktív szervezése) is teljesítették. A képzés elvégzését követően taggyűlés, a regionális koordinátorok, valamint a helyi szervezetek közösen döntöttek arról, ki és hol induljon el az önkormányzati választáson 2024-ben – írta közleményében az MKKP.

Az MKKP előképzőjéről Kovács Gergely, az MKKP társelnöke nemrég azt mondta, hogy ezt már több mint egy éve kezdték el az önkormányzati jelöltjeiknek. Ebben a képzésben van külön előadás a közbeszerzésekről, építésügyről, kulturális dolgokról, zöld ügyekről, meg arról, hogy egyáltalán mit tehet, meg mi a dolga egy önkormányzati képviselőnek. Kovács akkor azt mondta, hogy kb. 30-40 olyan ember van náluk, aki csinálja ezt a képzést, úgyhogy ennyi listavezetővel számol az önkormányzati választásokra. Ezek alapján a jövőben további bejelentések is várhatóak még.

A jelöltek listájában Kovács is szerepel – ő maga Hegyvidéken indul majd az önkormányzati választásokon. A jelöltek között Kovács mellett található még jelenleg is aktív képviselő – ilyen például Juhász Veronika, aki a II. kerületben lesz majd listavezető képviselőjelölt. Ajkán (Sándor Balázs), Szegeden (Tóth-Benedek Csanád), és Győrben (Gonda Eszter) indít majd képviselőjelölteket az MKKP, míg Budapesten egyelőre az I. kerületbe (dr. Nánásiné Abonyi Gyöngyi), a III. kerületbe (Budai Sándor), a IV. kerületbe (Nagy Dávid), IX. kerületbe (Döme Zsuzsanna Suzi), XII. kerületbe (Kovács Gergely), XIV. kerületbe (Győrffy Péter) és a XXII. kerületbe (Kazinczy Krisztina) jelentettek be jelölteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!