Kalapáccsal vagdalkozva követelt pénzt a nagyapjától egy férfi, a rendőrök elfogták

2023. november 21. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kalapáccsal követelt pénzt a nagyapjától, aki felnevelte egy jászapáti férfi. Korábban szétverte a háza berendezését, a mozdítható ingóságokat pedig eladta. A rendőrök őrizetbe vették.

Egy 19 éves jászapáti férfi hétfőn pénzt kért 65 éves nagyapjától. Az idős férfi 5 ezer forintot adott az unokának, aki kevesellte az összeget, még 10 ezret követelt, amit a nagyapja visszautasított. A fiatal ekkor egy kalapáccsal fenyegette meg azzal, hogy kárt tesz a házában és őt is megveri. A sértett így sem adott pénzt, ezért unokája megrongálta az ablakokat.

A megrettent nagypapa kibicigett mankójával az udvarra, mire az unoka utánament, és tovább fenyegette, majd a kalapáccsal rácsapott a védtelen férfi kézfejére. Ekkor nagyapja átadta neki a 10 ezer forintot, a fiatalember pedig a kalapácsot eldobva távozott.

Bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit rablás bűntette miatt hallgattak ki. A nyomozók nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg; az elmúlt három évben havonta megtörtént, hogy a fiatal erőszakkal és fenyegetéssel követelt pénzt nagyapjától. Amennyiben a sértett nem adott, úgy dühében rendszeresen tönkretette az ingatlan berendezési tárgyait.

A fiatalember 2023. november 18-án délután társával – akinek elszámoltatása folyamatban van – a nagypapa házának fürdőszobájából három csaptelepet lopott el, és magukkal vittek egy televíziót és egy elöltöltős mosógépet is. A nyomozók ezért zsarolás és lopás bűntettét is a férfi terhére rótták.

A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték a letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!