Kábítószer-fogyasztás miatt nyomoznak két szegedi rendőr ellen

2023. november 21. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Kábítószer-fogyasztáson érhettek két rendőrt Szegeden, akik információink szerint párt alkottak. Kerestük, de cikkünk megjelenéséig nem reagált kérdéseinkre.

Úgy tudjuk, hogy esetükre lakossági bejelentés alapján derült fény, az után vett tőlük vizeletmintát az ilyen ügyekben nyomozóhatóságként is eljáró ügyészség. A 20-as éveiben járó pár tagjai 2-3 éve közrendvédelmi területen dolgoztak járőrként. Rendőrségi forrásunk szerint nem gyakori, hogy rendőröket kapnak kábítószer-fogyasztáson, de ez a konkrét eset nyílt titok volt az állomány körében.

Úgy értesültünk, hogy a két rendőrt el is bocsátották, de a Szegedi Rendőrkapitányság minden kérdésünkkel az ügyben eljáró ügyészséghez irányított, nem árult el részleteket. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin megkeresésünkre azt írta, „az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség kábítószer-fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt rendelt el nyomozást”. Ennél részletesebben a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhattak választ.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!