Huth Gergely a lejáratókampányokról: Vannak valóban ízléstelen esetek, amik nekem sem tetszettek

2023. november 21. – 23:27

Másolás

Vágólapra másolva

Dévényi István: Megnéztétek ezt a 444-es videót egyébként?

Huth Gergely: Meg, természetesen.

Dévényi István: Nem szégyelltétek magatokat közben?

Huth Gergely: Cseppet sem.

Ezzel a párbeszéddel kezdődött az ATV Csatt című műsora kedd este, amelyhez a 444 „VALÓTLANUL: Fekete kampányok az Orbán-rendszerben” című videója szolgáltatta a témát. A műsorban Dévényi István, a Magyar Hang újságírója, Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke, a Második Reformkor Párt elnöke, Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője és Kovács András, az Origo újságírója vitatkoztak az állami médiagépezet működéséről, propagandakampányokról és karaktergyilkosságokról.

A 444 videója azt mutatta be, hogy az Orbán-rendszer hogyan épített fel egy Európában is példátlan médiagépezetet, amelyet először a politikai ellenfeleikkel szemben vetettek be, de később civilek, civil szervezetek és diákok is a célkeresztjébe kerültek.

„Azok az anyagok, amik a videóban szerepelnek, azoknak egyetlen egy célja volt, hogy ártsanak. Semmi más cél nem volt. A bírósági ítéletek sorra mondja ki, hogy ezek a cikkek lejáratás céljából születtek. Nem volt mögöttük semmi más. Az égvilágon semmi” – mondta Dévényi.

Huth Gergely szerint a 444 videója „hazug képet fest Magyarországról”. „A film tudatosan összemossa azt, hogy mit tett az újságíró, és aztán a politika milyen kampányt épített rá (…) Vannak valóban ízléstelen esetek, amik nekem sem tetszettek, bulvár címek, vagy olyan hirdetések, vagy olyan állítások, amik nehezen igazolhatók” – mondta a Pestisrácok.hu főszerkesztője, és hozzátette, hogy csomó esetben valós tény volt az ügyek mögött.

„A média ezekben az ügyekben, amelyek a 444 filmjében vannak, nagyon sokszor előrébb járt, hozott le fontos és érdekes információkat, amelyek közlése mellett én például kiállok, és arra aztán ráépült egy olyan kampány, amely néha kicsit erős volt” – mondta Huth.

„Ez egy összetett rendszer, és nagyon jól hangzik a 444-ben leegyszerűsítve, hogy van egy ilyen gonosz gyűlöletközpont, ahonnan utasításba adják ezernyi csápnak, hogy mi a dolga mondjuk Vona Gábor tönkretétele érdekében. De ez így ebben a formában nem igaz”

– jelentette ki Huth Gergely.

Ehhez a cikkhez fizetett együttműködés keretében az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást használtuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!